Carazzo (watergedragen lak)

High solid watergedragen lak met een matte tot zijdeglans uitstraling. Deze lak is krasvast en is met name geschikt voor plekken die zwaar worden belast zoals trappen, vloeren en keukenkastjes.Op watergedragen ondergronden kan deze lak zonder primer worden gebruikt (wel 2 lagen aflakken), op oliegedragen ondergronden is het gebruik van de CarazzoPrim noodzakelijk.

Verbruik: 10-12m2 per liter

Let op!
Het is absoluut noodzakelijk dit product te gebruiken met Carazzo Prim omdat er anders problemen met de hechting kunnen plaatsvinden.

Kenmerken

Op vlakken die al geschilderd zijn met watergedragen lakverf is het rechtstreeks plaatsen van de Carazzo mogelijk. Op ondergronden van oliegedragen lak en op kale ondergronden is het aangeraden eerst de Pure & Original CarazzoPrim aan te brengen en daarna 2 lagen Carazzo.

De voornaamste kenmerken zijn

• Makkelijk verwerkbaar
• Zeer goede chemische weerstand
• Zeer goede abrasie weerstand
• Uitstekende matheid- en kleurbehoud
• Snelle droging
• Mooie vloei
• Slijtvast
• Zeer goed onderhoudbaar Toepassing
• Houten vloeren en trappen
• Betonnen vloeren die zijn voorbereid
• Oude verflagen in goede staat
• Gietvloeren
• Meubels
• (Keuken)kasten
• Deuren binnen
• Kozijnen binnen

Voorbereiding
Het te schilderen oppervlak dient schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn. Door een goede oppervlakte voorbereiding help je het verfsysteem in langdurige bescherming. 
1. Verwijder alle oppervlakbevuiling en losse gekraakte verflagen. Inclusief kalk en roest. 
2. Als de ondergrond glanst, deze altijd mat schuren. 
3. Vet-, vocht- en nicotinevlekken schoonwassen of verwijderen. Laten drogen en borstelen. 
4. Ondergronden reinigen met Pure & Original Super Cleaner. Nieuwe of oliegedragen ondergronden voorstrijken met Pure & Original CarazzoPrim.

Breng eerst een laag Pure & Original CarazzoPrim aan. Breng de Carazzo in miniaal 2 lagen aan. Hoe meer dunne lagen, hoe duurzamer de verf is. Voor een duurzame vloer zijn 2 à 3 dunne lagen aangeraden.

Ondergrond hout: schuur het hout en zorg dat het oppervlak schoon is. Imperfecties en gaten opvullen met een houtvuller. Plaats 1 laag CarazzoPrim. Het is aangeraden om tussen de lagen door licht op te schuren (en stofvrij te maken) om rechtgekomen houtvezels te verwijderen. Het hout mag max. 16% vocht bevatten. Aflakken met minimaal 2 lagen Carazzo.

Ondergrond beton en cementvloeren: het beton moet uitgehard en droog zijn. Beton mag max. 5% vocht bevatten. Ontvet de ondergrond met Pure & Original Super Cleaner. Indien het beton niet poreus is, opruwen tot deze open staat. Test dit met een water vernevelaar. Zodra het water onmiddelijk in het beton trekt, is het beton voldoende poreus en geschikt om te schilderen. Begin met 1 laag CarazzoPrim verdund met 15% water. Laat goed drogen en lak daarna de vloer met 2 à 3 lagen Carazzo.

Ondergrond gietvloer: vraag de dealer om persoonlijk advies.

Ondergrond oliegedragen lak: lak goed opschuren en stofvrij maken met Pure & Original Super Cleaner. Goed laten drogen. Hierna 1 laag Pure & Original CarazzoPrim toepassen en aflakken met 2 lagen Carazzo.

Reiniging 
Reinig handen en gereedschap onmiddelijk na gebruik met zeep en water. Reinig gereedschap onmiddelijk na gebruik met terpetine om roestvorming te vermijden.

Reinig het geschilderde oppervlak met een zacht schoonmaakmiddel, geen agressieve blekende middelen. Vlekken op de verf zoals koffie, wijn, vet etc. zijn te behandelen als deze direct verwijderd worden met een licht vochtige doek met Pure & Original Super Cleaner verdund met water 1/20.

Aanbrengcondities 
Breng de verf aan met een ronde of platte kwast, roller of airless. Verdunning is niet nodig. Schilder niet in direct zonlicht. Schilder vanuit een droog oppervlak naar een nat, reeds geschilderd, oppervlak. Voor gebruik goed roeren en controleer de kleur.

Druk Airless; 100 - 130 bar 
Tip; 0.011” - 0.013” 
Hoek; 25° - 40° 
Verdunning; 0 - 5% 
Temperatuur: >10°C, <35°C 
(lucht, oppervlak en materiaal). 
Relatieve vochtigheid: 85% max.

Kleuren
Zijn volgens de Pure & Original kleurenkaart, maar de verf is ook leverbaar op aanvraag in o.a. de RAL kleuren.

Basisgegevens bij 20º C witte verf 
Soortelijk gewicht; 1,2 g/cm3 
Vaste stofgehalte in volume; +/- 39 vol% 
Aanbevolen droge laagdikte; 35 microm 
Aanbevolen natte laagdikte; 90 microm 
Dekking per laag; 10 - 12 m²/L 
Droogtijd; stofvrij na 45 min. 
Overschilderbaar; na min. 6 uur 
Doorhardtijd; 7 dagen 
Vlampunt; geen 
Glans; zijdemat 
12 - 15% glans 
Volledige eigenschappen van de verf worden bereikt na 7 dagen droging. 
EU-grenswaarde: VOS klasse A/i. Dit product bevat max. 140 gr/l VOS. 

© 2018 - 2023 Krijtverf4u | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel